خواص نبات فقط درمان دل درد نيست

خواص نبات و انواع آننبات نوعي قند است كه از نيشكر به دست مي آيد كه طي يك مكانيزم فيزيكي تابع زمان و دما، متبلور شده

 و به صورت كريستال هاي زيبا شكل مي گيرد. نبات خواص فراواني براي درمان بيماري ها دارد و داراي طبع گرمي مي باشد كه استفاده از آن در درمان سردي مزاج موثر است. در اين بخش از سلامت تغذيه در نمناك و در ادامه مطالب خواص خوردني ها شما را با انواع نبات و خواص آن براي درمان بيماري ها آشنا مي كنيم.طرز تهيه نبات :براي تهيه نبات ابتدا شكر را در آب جوش حل مي كنند تا محلول سيرشده درست شود. سپس نخي در آب آويزان كرده و مي گذراند تا خنك شود و بلور تشكيل شود.انواع مختلف نباتشاخه نبات:بلورهاي نبات كه به دور يك نخ تشكيل شده اند را شاخه نبات مي گويند. طرز تهيه نباتنبات چوبي:بلورهاي نبات به دور يك چوب تشكيل مي شود. نبات چوبي نسبت به نبات هاي ني دار پلاستيكي بهداشتي تر است زيرا چوب سه مرتبه جوشانده مي شود و كاملاً بهداشتي است اما ني هاي پلاستيكي غير بهداشتي و سرطان زا هستند.نبات دندانه:اين نوع نبات قابليت شكنندگي بسيار بالا دارند و در چاي راحت حل شده و براي مصارف خانگي آسان و مناسب مي باشد. در هنگام مصرف اين نوع نبات ، نيازي به شكستن آن، با شيء يا دست نيست و براي مصرف آماده مي باشد.نبات مخلوط:اين نوع نبات كه در كف و جداره ي پاتيل ها به صورت تخته تشكيل مي شود به دليل شكل نامنظم آن بيشتر به صورت فله عرضه مي گردد . غلظت خيلي زياد شيره در كف پاتيل ها باعث تخته شدن اين نبات مي شود.پرده نبات:اين نبات از نظر كيفيت با ديگر نبات هاي شاخه و چوبي هيچ تفاوتي ندارد و نباتي است كه روي پاتيل ها تشكيل شده و تنها تفاوتش با نبات هاي ديگر ترد و نازك بودن آن مي باشد. انواع نباتپودر نبات:اين نوع نبات از شكر درشت تر بوده و همان خرده هاي نبات است كه قابليت حل شدن بالايي دارد.موارد مصرف نبات:از نبات براي تزيين سفره هاي عقد و هفت سين و براي شيرين كردن چاي و نوشيدني هاي گياهي استفاده مي شود.از پرمصرف ترين نبات ها ، نبات چوبي و نبات شاخه هستند كه انواع طعم دار آنها در بازار وجود دارد . نبات دارچيني، نعنايي، زعفراني، زيره، ليمويي، آويشن و... از اين محصولات هستند كه مصرف آن با يك فنجان چاي گرم بسيار دلپذير است.نبات طعم و مزه بهتري در مقايسه با قند و شكر دارد، بنابراين مي توانيد به جاي مصرف قند و شكر همراه چاي از شاخه نبات هايي كه شكنندگي بالايي دارند و به راحتي خرد و آب مي شوند ، استفاده كنيد.براي شيرين كردن شربت مي توانيد از پودر نبات استفاده نماييد.خواص درماني نباتدرمان اسهال :نبات از ساكارز تشكيل شده و داراي خاصيت ضد نفخ و ملين بالايي است. نبات در مقايسه با قند طبع گرم تري دارد . اگر نبات را روي حرارت قرار دهيد تبديل به ماده اي قهوه اي مايل به مشكي شده كه طعم بسيار تلخي دارد و دارويي موثر براي درمان اسهال محسوب مي شود.خواص نبات براي درمان سرفه:مكيدن يك تكه نبات سبب قطع شدن سرفه و برطرف شدن خشونت صوت و سينه و درد آن مي شود. درمان سرفه با استفاده از نباتنبات براي كاهش خستگي و خواب آلودگي با نبات:مصرف نبات با چاي هنگام رانندگي سبب رفع خواب آلودگي و خستگي مي شود پس بهتر است كساني كه در شب رانندگي مي كنند يك فنجان چاي نبات بنوشند. همچنين نبات زعفراني جهت رفع خستگي هاي مفرط جسمي و فكري ناشي از كار و فعاليت جنسي زياد بسيار موثر است.نبات براي تقويت حافظه:مصرف آب جوش نبات يا چاي نبات براي افراد كهن سال كه دچار كم حواسي شده اند مفيد است . اين نوشيدني داغ به تقويت حافظه كمك فراواني مي كند.نبات براي كاهش درد:مصرف نبات موجب كاهش و تسكين درد معده و همچنين درد ناشي از انقباض ماهيچه ها مي شود.نبات داغ براي كاهش درد كمر، تسكين درد پشت، بهبود پا درد و رفع درد هاي ناحيه شكم بسيار مفيد و موثر است.نبات براي افزايش انرژي و نشاط با نبات:نبات نشاط آور و بسيار مقوي است بنابراين بهتر است براي افزايش انرژي و نشاط چاي با نبات مصرف كنيد. استفاده از نبات براي افزايش انرژي و نشاطنبات براي درمان دل درد:از گذشته تا كنون از انبات را براي درمان دل درد استفاده ميشد . مصرف نبات داغ سبب بهتر شدن دل درد و كمر درد هاي ماهيانه خانم ها مي شود بنابراين خانم هايي كه در دوران قاعدگي دل درد و كمردرد دارند بهتر است يك نبات داغ بخورند.نبات براي جلوگيري از جاري شدن آب دهان با نبات:مصرف نبات از جاري شدن آب دهان جلوگيري مي كند. افرادي كه هنگام خواب آب دهن آن ها جاري مي شود بهتر است نبات را در چاي يا آب جوش و يا هر نوشيدني گرم ديگري حل كنند و بنوشند.رفع بلغم:جهت رفع بلغم پيشنهاد مي شود مرتب نبات ، چاي نبات ، قهوه و نبات ، آب جوش نبات و نبات داغ مصرف كنيد زيرا بلغم موجب ابتلا به نقرس ، فلج شدن قسمتي از بدن ، پيسي و لقوه و رعشه مي شود.رفع ترشي دهان با نبات:برخي از افراد در ساعات كاريشان به مواد غذايي دسترسي آساني ندارند و مجبورند ساعت ها بدون مصرف هيچ مواد غذايي شديدا كار كنند. بخش سلامت نمناك توصيه مي كند اين افراد بهتر است براي رفع ترش شدن دهان و جلو گيري از بوي بد يا مزه بد دهان از نبات بصورت نبات داغ ، چاي نبات ، تكه هاي كوچك نبات استفاده نمايند. نبات براي رفع ترشي دهاننبات براي درمان تكرر ادرار:افرادي كه تكرر ادرار دارند و مثانه آنها ضعيف شده است و يا اصطلاحا به ضعف مثانه دچار شده اند بهتر است تكه كوچكي نبات در دهان خود قرار دهند و آن را بمكند . اين روش و همچنين مصرف نوشيدني هاي گرم نبات داغ براي درمان تكرر ادرار مفيد است.نبات براي افزايش سوخت و ساز:نبات حاوي مقدارزيادي ساكارز است كه خيلي سريع جذب بدن شده و سبب تقويت عضلات و افزايش سوخت و ساز چربي ها و مواد پروتيني در بدن مي شود.نبات براي درمان مشكلات گوارشي:نباتي كه از شكر تهيه شده از دير هضم شدن غذا جلو گيري ميكند و ضد ترش كردن و ضد آروغ زدن است و كرم هاي كدو يا كرمك انتهاي روده بزرگ را درمان مي كند.خواص ديگر نبات :مصرف نبات سفيدي ، نرمي و سردي پوست بدن را از بين مي برد.با مصرف نبات با هر ماده ديگري مانند چاي، شير، آب جوش و يا هر نوشيدني گرم ديگري نشاط و آرامش را براي خود به ارمغان آوريد.مصرف نبات براي درمان تنگي نفس ، تپش قلب مفيد است. تمام خواص، فوايد و مضرات نباتنكات مهم هنگام انتخاب نباتنبات چوب دار انتخاب كنيد و هيچگاه نبات هايي با ني هاي پلاستيكي نخريد زيرا ني هاي پلاستيكي اغلب غيربهداشتي بوده و هنگام تماس با نوشيدني هاي داغ سمومي از آن خارج مي شود كه مي تواند براي سلامت مصرف كننده مضر است.هنگام خريد نبات به بسته بندي هاي بهداشتي آن و به تاريخ توليد و مجوز بهداشت آن توجه كنيد.نبات هاي غيربهداشتي اغلب آلوده به گرد و غبار و فضولات حشرات موذي هستند و به مدت طولاني در انبار هاي غيربهداشتي نگهداري مي شوند پس اين نوع نبات ها را نخريد.از مصرف نبات هاي زعفراني فله اي كه حاوي رنگ هاي شيميايي و غيرمجازي هستند ، اجتناب كنيد.نبات هايي را بخريد كه بلورهاي آن شفافيت زيادي دارند و داراي نگين هاي درشت و شفاف و فاقد جوهر قند باشد و از نظر ضخامت داراي قطر كمي باشد.تفاوت نبات با قند و شكرماده اوليه در شكر، قند و نبات يكسان است و همه از ساكارز تشكيل شده اند . اما نوع كريستال هاي نبات با قند و شكر متفاوت است و به همين علت نبات خاصيت متفاوتي از قند و شكر دارد.نبات طبيعت گرم تري نسبت به قند و شكر دارد و براي درمان مناسب است اما متأسفانه تحقيقي صورت نگرفته است تا معلوم شود كريستال ها از نظر فارماكولوژيكي چه تأثيري بر بدن دارند.مثال تفاوت قند و شكر و نبات مانند مثال آب و بخار آب و يخ است كه در همه آنها ماده تشكيل دهنده يكي است ولي آنها تفاوتهايي با هم دارند.نبات سوخته چيست؟نبات سوخته:اگر قند و شكر را بسوزانندكارامليزه مي شود و ماده اي قهوه اي رنگبه دست مي آيد كه به آن كارامل گفته مي شود كه از نظر شيميايي، ظاهر فيزيكي و حتي مزه با قند و شكر متفاوت است و در نوشابه ها به كار مي رود.اگر نبات را بسوزانيم ، كريستال هاي نبات مي سوزند و يك جسم قهوه اي مايل به سياه و با مزه اي بين تلخي و شيريني توليد مي شود كه خاصيت قابض داشته و براي درمان اسهال فوق العاده است.مضرات مصرف نبات:مصرف قند، شكر و نبات هم به ميزان زياد مضر است و براي افرادي كه مشكل افزايش قندخون دارند ، توصيه نمي شود. نبات به علت رطوبت بسيار اندك، بافت سخت تري از قند داشته و شيرين تر است بنابراين براي افراد چاق و ديابتي منع مصرف دارد. 

منبع : نمناك

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.